VOLEM QUE LA TERRA ALTA SIGUI TERRA D’ACOLLIDA

Aquells que busquem un tracte més compassiu cap a les persones que fugen de situacions desesperades no hem aconseguit imposar-nos a l'opinió pública i el cost és la mort de milers de persones cada mes.

El problema a aquest debat no pot ser guanyat amb estadístiques i més enllà de les històries, posar nom i cara humanitzant el refugiat, explicar perquè fugen i les seves pors, mostrant les causes, podem passar a l'acció obrint els nostres cors i portes a la nostra comunitat facilitant l'accés.

Els nostres governs generals han fallat tant en la prevenció de conflictes com en la solució i la resposta davant el problema. Davant de la seva falta de responsabilitat no tenim altre remei que demostra que volem i podem. I no sens acudeix millor manera per fer-ho que forçant l'arriba i integració de persones refugiades.

Hem de canviar l'actitud pública a través de fets i compassió, amb l'acció directa. Si fracassem més i més dones, homes, nens i nenes continuaran morint ofegats o deshidratats travessant mars i deserts com són el mediterrani i el Sàhara, o asfixiats en camions fent milers de quilòmetres. És tan fred com això.